Køb eksklusivt tøj med god samvittighed

Mode med mening

Hos TASTE ligger vi stor vægt på at sælge tøj ikke kun med tanke på mode og hvad der er in lige nu, men i lige så høj grad om vores tøj nu også klæder de kvinder, som handler hos os. Om orange eller lilla er in er for os ikke så væsentligt, hvis bare farverne klæder vores kunder og passer deres stil.

Når tøjet passer, så kan det tydeligt ses på kundens ansigt, holdning og udstråling. Det er, som H.C. Andersen skrev i kejserens nye klæder, ”klæder skaber folk” – og det er faktisk præcis det jeg oplever, når jeg hjælper mine kunder med at finde tøj. Når vi har det godt i det tøj, vi har på, så udstråler vi noget andet og bedre!

Fordelene ved ikke nødvendigvis at følge moden og nutidens trends er, at vi i stedet tilgodeser både miljøet og pengepungen. Stræben efter moderigtigt tøj kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis det hele tiden skal skiftes ud for at følge trit. Det betyder ikke, at vi ikke kan følge moden ved at vælge mere klassiske og tidløse designs, som passer vores tøjstil.

Bæredygtige materialer i høj kvalitet

Vi har truffet et valg om, at gå efter bæredygtige materialer - og gerne naturmaterialer - ikke blot for miljøets skyld, men særligt for dets mange fordele hos vores kunder. I det følgende har vi skrevet lidt om, hvordan det dyrere kvalitetsrige tøj ofte ender som det billigste valg i længden. Derudover har vi skrevet en blog om hvorfor vi aktivt vælger naturmaterialer, som du kan læse her.

Fordelen ved bæredygtige og kvalitetsrige materialer er, at de oftest er langtidsholdbare og tåler at blive brugt. I øvrigt er naturmaterialer ofte super lækre at have på, da pasform og temperatur lettere tilpasser sig end ved syntetiske materialer. Når vi derfor køber eksklusivt tøj af kvalitetsmaterialer i klassiske stilarter, så ender vi med tøj der kan klæde og glæde os i mange år – altså, så længe vi selv holder formen 😉.

På den måde kan det klassiske men kvalitetsrige og umiddelbart dyrere valg, ofte ende ud som det billigste og mest holdbare, eftersom vi får noget vi kan gå i og have glæde af i mange år. Når vi ikke går direkte efter moden og i stedet køber i de farver, som passer vores stil, får vi tøj der klæder garderoben derhjemme. Det er derfor lettere at mikse og skabe sæt med det tøj du allerede har, eller som du køber i fremtiden. Blot ved at anskaffe et nyt stykke tøj, fodtøj, en taske, et bælte eller et halstørklæde, kan du give nyt liv til dine gamle klæder, og bibeholde din egen personlige stil.

Som et lille eksempel på, hvordan tøj som er dyrt her og nu bliver billigt i længden, kan jeg fortælle om en anekdote fortalt af en af af mine kunder. Hun fortalte om hvordan hun en vinter kun havde købt billige strømper. Det var et ganske bevidst valg for at finde ud af, om det i længden blev dyrere med billigere strømper ofte, end hvis hun købte dyrere strømper af højere kvalitet. Året efter købte hun Wolford strømper af høj kvalitet og til sammenligning fortalte hun, at hun havde brugt langt færre penge på Wolford strømperne end de billigere strømper forrige år. Den højere kvalitet hos Wolford er umiddelbart dyrere, men holdbarheden gør den billigere i længden. Desuden er Wolford strømper også rarere om fødderne. Set udfra dette perspektiv kan det godt svare sig at købe i høj kvalitet. Ikke blot for pungen og holdbarhedens skyld, men også for at forkæle dig selv eller dem du holder af med et stykke tøj som er lækkert at have på.

Eksklusivt tøj med god samvittighed

En væsentlig faktor når vi udvælger tøj til vores sortiment hos TASTE er, at leverandørernes arbejdspladser både i Danmark og i udlandet har en god personalepolitik og levestandard. Det er et bevidst valg at ekskludere de producenter, som er kendt for at få produceret deres tøj under dårlige forhold. Selvfølgelig kan vi ikke altid garantere for levestandarden hos vores leverandørs producenter, men det er et valg vi aktivt træffer og spørger ind til, når vi vælger til eller fra og køber ind til vores sortiment.

Vi forsøger at handle med producenter, som aktivt går ind for bæredygtighed, højere levestandard hos deres leverandører, miljøbevidsthed og dyrevelfærd. Eksempelvis forhandler vi med god samvittighed tøj fra Gorridsen, som du kan finde her. Gorridsens projekt består i at designe strik som bliver produceret i 100% baby alpaka uld af peruvianske kvinder. Gennem projektet arbejder kvinderne sig ud af fattigdom og kan forsøge dem selv og deres børn. Samtidig får de muligheden for at sende deres børn i skole, så de får en grunduddannelse der sikrer, at også de kan forsøge sig selv i fremtiden. Det mener vi ganske enkelt er et skønt projekt, og det støtter du hver gang du vælger at købe en strik fra Gorridsen. Samtidig støtter du bibeholdelsen af produktionen i et land med ældgamle håndværksmæssige traditioner, som har rødder tilbage i Inka-tiden. Læs mere om Gorridsens projekt via deres egen side her.

Kort og godt, så sætter vi hos TASTE en ære i at sælge dig produkter der er holdbare, af god kvalitet, og som så vidt muligt ikke belaster miljøet og de mennesker, som producerer tøjet. Det er derudover yderst vigtigt for os at du som kunde har det godt med det tøj du har på, ikke kun idet du bærer det, men også idet du køber det. Vi har forsøgt at træffe de rigtige valg om bevaring af miljø, bæredygtighed, dyrevelfærd og menneskelighed, så det bliver lettere for dig med god samvittighed at købe et eksklusivt stykke tøj som både klæder dig, sidder behageligt og som du kan glæde dig over i mange år.