Hvorfor vælge naturmaterialer til tøj?

Tøj i naturmaterialer

Hos TASTE holder vi meget af naturmaterialer. Ja, det er faktisk det vi gør mest i. Det kan være materialer såsom skind, silke, uld, cashmere, alpaka, bomuld, dun og lyocell (også kaldet Tencel, en blanding af råmaterialer såsom bambus, gran og eukalyptus). I denne blog kommer vi ind på, hvorfor vi vælger netop naturmaterialer, og hvordan det kommer dig til gode som kunde.

Hvorfor købe tøj i naturmaterialer?

Der er mange grunde til at vi nyder naturmaterialer hos TASTE. I produktionen er det eksempelvis mindre miljøbelastende og kræver ikke samme grad af forbehandling, som syntetiske stoffer. Derudover er naturmaterialer typisk mere holdbare, og kan bruges i mange år. Ikke mindst trænger naturmaterialer i mindre grad til vask og har godt ved at blive luftet, hvorfor det ikke skal vaskes så ofte. På den måde er naturmaterialer et godt valg, når tænker over den miljøbelastning tøjet har ikke kun gennem dets produktion, men i hele dets levetid.

Naturen tilpasser sig lettere kroppen

Naturmaterialer såsom silke, cashmere, alpaka og dun indordner sig helt naturligt kroppens temperatur. De er alle materialer der luner når kroppen fryser, eller svaler når kroppen har det varmt. På den måde er tøj i naturmaterialer typisk brugbare hele året. Det er ikke kun bæredygtigt for miljøet, men også din pengepung!

Naturmaterialer har en god evne til ikke at optage svedlugt i så høj grad som syntetiske materialer. Det kommer sig af, at naturmaterialer fra naturens side giver den åndbarhed, som kroppen har behov for. Fra naturens side er materialerne desuden bio-nedbrydelige, og belaster derfor ikke miljøet i samme omfang som syntetiske materialer efter de har udstået deres brug. Selv Tencel materialet er bio-nedbrydeligt, eftersom det er skabt i naturfibre.

Naturmaterialer er et bæredygtigt valg

Når produkterne har udstået deres brug er de stadig ideelle til recycling. I dag bliver mange metervarer og garner produceret af genanvendt tøj i naturmaterialer. Det er derfor ikke til at sige, hvorvidt din nye kjole er spundet af en gammel skjorte. Vi elsker tanken om at give nyt liv til det gamle tøj, derfor er naturens egne materialer vægtet højt da vi ved, at det let kommer tilbage til naturen eller kan få et nyt liv som genanvendt materiale.

Prisen på bæredygtigt tøjdesign

Vi bliver selvfølgelig også nødt til at nævne elefanten i rummet: den dyrere pris. Godt nok syntes produkter i naturmaterialer ofte dyrere end produkter i syntetisk materiale. Men nu hvor vi har nævnt de mange fordele ved naturmaterialer, mener vi også at prisen retfærdiggøres. Først og fremmest er naturmaterialer et bæredygtigt valg – ikke blot for miljøet men også for dig. Det er det, fordi holdbarheden er bedre, samt komforten og velvære ved produkterne ofte er i langt højere kvalitet. Desuden giver naturmaterialet en følelse af eksklusivitet, som bare ikke kan erstattes af syntetiske materialer.

Hos TASTE går vi ind for filosofien ”lidt men godt”. Vi mener, at det lønner sig at købe miljørigtigt og bæredygtigt. Vi værdsætter den høje kvalitet, og det er det man får, når man køber tøj i naturmaterialer. Vi forsøger altid bevidst at sortere i de tøjproducenter, som tænker på miljøet bl.a. ved brug af naturmaterialer som beskrevet her, genanvendelige materialer og materialer i højere kvalitet som kan brugeres i længere tid.

Vi har skrevet en blog hvor vi kommer ind på fordelene ved køb af tøj i høj kvalitet, og hvorfor det kvalitetsrige og umiddelbart dyrere valg ofte er billigere i længden. Den kan du læse her.